Tuzla/Maksimović: Na našem stadionu niko ne smije biti favorit osim nas

Fudbalski klub Sloboda u nedjelju, 13. marta, u 15 sati dočekuje Hrvatski športski klub “Zrinjski”.

Utakmica 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će se na Tušnju. FK Sloboda i HŠK Zrinjski odigrali su ukupno 30 susreta u svim takmičenjima, uključujući i prijateljske utakmice. Zadnji ligaški susret ova dva tima završio je rezultatom 1:0 u korist Zrinjskog.

Trener FK Sloboda, Mladen Žižović navodi da ni ovu utakmicu neće imati na raspolaganju sve igrače. „Imamo problema s Josipom Balićem već nakon prve utakmice sa Tuzla Cityjem, ne vjerujem da će moći konkurisati. Ostali su na raspolaganju, nakon današnjeg treninga odredit ćemo 11 momaka koji će početi. U zavisnosti od protivnika moramo gledati i sljedeću utakmicu Kupa, koja je u srijedu tako da ćemo sigurno izabrati najspremnije i najsvježije igrače za ovu utakmicu”, govori Žižović.

„Igramo protiv vjerovatno najbolje ekipe u čitavoj ligi, ekipe koja ima sjajne pojedince, ali vjerujem da smo i mi dobra ekipa i da uz ono zalaganje koje smo imali u većini ovih utakmica u toku ove sezone možemo odgovoriti svakoj ekipi. Pogotovo na našem stadionu na kojem mislim da niko ne smije biti favorit osim nas”, govori kapiten FK Sloboda, Saša Maksimović te navodi kako je timu sada podrška navijača zaista potrebna.

(TIP)