Tuzla: Udruženje ‘Pipol’ realizovalo kampanju ‘Super mame nisu same’

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL” realizovalo je kamapanju “Super mame nisu same”, u sklopu programa psihosocijalne pomoći i podrške majkama djece oboljele od raka koja se nalaze na intenzivnom bolničkom liječenju.

Kampanja je organizovana povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena u saradnji sa Klinikom za dječije bolesti UKC-a Tuzla, saopćeno je iz Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja “PIPOL” Tuzla.

Kampanja “Super mame nisu same!” namijenjena je majkama djece oboljele od raka, čija borba za ozdravljenje i oporavak djeteta traje 24 sata na dan,  365 dana u godini, neumorno, bez prestanka, zbog čega i same  zaslužuju podršku.

Predsjednica Udruženja Amra Saračević ističe da je cilj kampanje da “super mame” znaju da u svojoj borbi nisu same, te da ovo Udruženje ali i cjelokupno društvo razumije njihovu bol i patnju i da im pruža podršku da bi pronašle i najskrivenije atome snage u sebi kako bi bile svjetlo tokom mraka koje će voditi njihove mališane na putu ka pobjedi.

– Pored ‘super mama’  mališane oboljele od raka obradovali smo prigodnim donacijama a cvijećem smo obradovali i osoblje Odjeljenja za hematologiju i onkologiju koje takođe zaslužuje maksimalnu podršku u borbi protiv dječijeg raka – izjavila je Saračević.

Međunarodni dan žena prilika je da se ukaže na borbu savremene žene u različitim segmentima života, te istovremeno da se pruži podrška i oda priznanje ženi i njenom doprinosu u razvoju pojedinca, porodice i cjelokupnog društva, s posebnim akcentom na žene – majke teško oboljele djece koje, pored oboljelog djeteta, nose najveći teret u borbi protiv dječijeg raka i uz to se moraju se nositi i sa svim drugim izazovima i problemima savremenog društva.

Ovogodišnjom kampanjom  “Super mame nisu same” obuhvaćene su majke djece oboljele od raka koje se sa svojim mališanima nalaze hospitalizirane na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti, mame koje su odvojene od svog drugog djeteta, drugih članova porodice, majke koje na svojim leđima nose toliko tereta da zanemaruju i zaboravljaju  ženu u sebi.

(TIP)