SDP: Bezobrazluk bez presedana! Sram te bilo, Novaliću! Postao si veća nepogoda od rasta cijena

Izaći u javnost sa informacijom da je razgovarao o pokretanju inicijative za ukidanje akciza, dok se u srijedu, 9. marta, u državnom Parlamentu glasa o prijedlogu Socijaldemokratske partije BiH davno predatom u proceduru, premijer Fadil Novalić pokazuje bezobrazluk bez presedana, saopćeno je iz SDP-a BiH.

– Dok susjedna Hrvatska usvaja paket pomoći građanima i privredi vrijedan pet milijardi kuna, naš premijer planinari i laže djecu za Dan nezavisnosti. Umjesto da bude najodgovorniji i prvi reaguje, njegova reakcija je posljednja – stoji u reakciji SDP-a BiH.

Kako dalje navode iz SDP-a, “razumijemo da je opterećen brojnim aferama i suđenjima, ali to je njegov, a ne problem građana”.

– Da makar on ili neko od njegovih savjetnika prati medije znao bi za to.

Ovo je još jedan pokazatelj da je premijer Fadil Novalić potpuno diskonektovan od stvarnosti i da živi u nekom svom paralelnom svijetu, gdje je rješenje za poskupljenje osnovnih životnih namirnica da se manje jede, a za poskupljenje goriva da se manje vozi.

Jedina poruka koju zaslužuje, a koja ga neće puno potresti jer nema obraza, jeste: Sram te bilo, Novaliću! – saopćeno je iz SDP-a BiH.

(TIP)