Video/Foto: U Tuzli svečano obilježen Dan nezavisnosti BiH; Imamović: ‘BiH je dokazala svoju besmrtnost’

Grad Tuzla je  obilježio 1. mart – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Nakon odavanja poštovanja i polaganja vijenaca na spomen obilježja na Slanoj Banji, u Narodnom pozorištu Tuzla je održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Tuzla.

Prema riječima gradonačelnika Tuzle Jasmin Imamovića, građani Bosne i Hercegovine su prije tačno trideset godina, glasajući za suverenost i nezavisnost Bosne i Hercegovine, još jednom potvrdili višestoljetni kontinuitet naše državnosti.

˝Naša Država je kroz historiju prolazila i kroz vremena snage i stabilnosti i kroz teška vremena. U teškim vremenima Bosnu i Hercegovinu i njene građane je trebalo braniti i odbraniti, a u stabilnim vremenima, ekonomski razvijati. Višestoljetnim postojanjem Bosna i Hercegovina je dokazala svoju besmrtnost˝, izjavio je Imamović.

Kako je istakao, na današnji dan važno je da ispoljimo solidarnost sa Ukrajinom, koja je žrtva agresije Rusije.

˝Ako građane Ukrajine iko treba razumjeti, trebamo ih razumjeti mi koji smo prije trideset godina, odmah po međunarodnom priznanju, doživjeli agresiju. U ovim trenucima trebamo biti solidarni, njegovati zajednički život i biti uporni i istrajni na putu euroatlantskih integracija˝, zaključio je Imamović.

Video: RTV7

(TIP/Autor: Adis Jašarević)