Bosnić: Moramo imati perfektan meč da dobijemo Litvaniju

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 3. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u tuzlanskom Mejdanu od reprezentacije Litvanije rezultatom 77:78.

Na pres-konferenciji nakon poraza govorili su selektor Vedran Bosnić i reprezentativac Emir Sulejmanović.

– Borili smo se. Bili smo non-stop na tri ili jedan razlike, ali nismo mogli da prelomimo utakmicu. Posljednjih minutu i po imali smo tri izgubljene lopte, u periodu kada trebamo prelomiti. Dobra borba, ali da dobijemo Litvaniju moramo imati perfektan meč. Pobjeđivali smo Latviju u Latviji, pa kod nas, pa Grčku… Imamo iskustvo protiv velikih reprezentacija, ali u finišu da je ta jedna lopta otišla na našu stranu bilo bi totalno drugačije – rekao je selektor Bosnić koji je potom prokomentarisao povredu kapitena Miralema Halilovića.

– Ponavlja nam se kao u utakmici s Grčkom. Znam da je povrijedio skočni zglob, ali nisam dobio informaciju koliko je povreda ozbiljne prirode – kaže Bosnić.

Reprezentativac Emir Sulejmanović je rekao kako se naša reprezentacija mora okrenuti narednoj utakmici i dati maksimum u Vilniusu protiv odlične reprezentacija Litvanije.

Inače, selektor Bosnić je rekao kako se čeka konačna odluka da li će se putovati u Litvaniju jer je tamo zbog invazije Rusije uvedeno vanredno stanje.

Utakmica Litvanija – Bosna i Hercegovina trebala bi se igrati u nedjelju 27. februara.

(TIP/Izvor: Fena)

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…