Fudbalski fanatik iz Kalesije ima kolekciju 200 originalnih dresova

Eldin Hasanović iz sela Meškovići kod Kalesije veliki je fudbalski fanatik i u svojoj kolekciji ima skoro 200 originalnih dresova. Pored toga ima mnoštvo fotografija sa potpisima fudbalera, te nekoliko pari kopački i ostalih sportskih rekvizita.

U nepreglednoj zbirci ovog 34-godišnjaka posebno mjesto imaju dva bivša reprezentativca Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević i Sejad Salihović.

“Imam preko 20 dresova Ibiševića i Salihovića. Trenutno tragam za dva dresa i jednog i drugog našeg reprezentativca kako bih kompletirao kolekciju svih klubova u kojima su igrali. Za to mi fali Vedadov dres kada je igrao za Paris Saint-Germain i Sejadov iz vremena kada je nastupao za švicarski St. Gallen. Ibiševića sam upoznao u Kelnu 29. septembra 2019. kada je Hertha pobijedila 4-0. Tada je Vedo ušao u drugom poluvremenu i postigao dva gola. On je prije svega prvo veliki insan, a onda sportista. Posebno mjesto ima Ibiševićev potpisan dres reprezentacije BiH iz Kaunasa kada su se Zmajevi plasirali na SP u Brazil”, priča nam Hasanović.

U nastavku pogledajte samo dio Eldinove kolekcije od Vedada Ibiševića.

Fudbalski ljubitelj nam dalje ističe da mu je želja da upozna i Sejada Salihovića.

“Volio bih upoznati Salihovića i naravno našeg Edina Džeku”, navodi Hasanović.

Džeko, Pjanić, Višća, Zukanović, Hasagić, Ibričić, Gourcuff, Obasi, Lichtsteiner, Vida i Bobadilla samo su neki od vrijednih eksponata u Eldinovom privatnom “muzeju”.

Eldin se inače bavi građevinom i radi u Zagrebu montažne kuće, dok u slobodno vrijeme na njegovom “malom ekranu” Lige Petice su obavezne. Pitali smo ga kako njegovu pasioniranost fudbalom podnose supruga i djeca, Hasanović je na to odgovorio:

“Žena trpi, šta će drugo. Hahaha. Šalim se. Ma zna da to volim i nikad nema problema sa tim. Imam i dvije prekrasne kćerkice. A kada ostarim dresovi ostaju njima, pa neka tada rade šta žele”, navodi sagovornik N1.

(TIP/Izvor: N1/Autor: Semir Mustafić)