Mama podijelila trik za čišćenje pećnice: Bez truda i ribanja, ovo je nevjerojatno

Čišćenje pećnice pravi je izazov, a jedna mama ima zanimljiv trik koji joj je olakšao taj posao i poboljšao rezultate truda. 39-godišnja Michelle ne oklijeva više kad je vrijeme za glancanje tog dijela kuhinje. “To je nešto čemu svi volimo zatvoriti vrata i zaboraviti na to. Definitivno sam najviše odlagala čišćenje pećnice”, rekla je.

Tijekom godina, pokušavala je sve što joj je palo na pamet, a budući da je svaka metoda imala neki nedostatak, nije ih planirala ponoviti.

Neobičan alat za čišćenje

Nedavno je Michelle vidjela kako neke mame na Facebooku pokazuju sjajne i kao nove rešetke za pećnicu, hvaleći se neobičnom metodom za koju nikad prije nije čula i odmah je bila znatiželjna.

Začudo, proces uopće ne uključuje kemikalije ili ribanje. Sve što je potrebno je staviti rešetke pećnice na travu (uvjeti rosne/vlažne trave su idealni) s najprljavijom stranom okrenutom prema dolje i ostaviti preko noći. Ujutro ih obrišite i masnoća i prljavština će odmah skliznuti. Trik je postao jako popularan.

“Nitko zapravo nije znao zašto je točno djelovalo, ali neki su imali različite rezultate”, kaže Michelle. Tako je nakon jedne večere Michelle dopustila da se police za pećnicu ohlade i stavila ih na travu u svom dvorištu koje je već bilo vlažno nakon dana lagane kiše.

Djeluje li stvarno?

Iako se nadala dobrom rezultatu, Michelle je i dalje bila skeptična da će samo trava riješiti prljavštinu koja se mjesecima nakupljala. Kad se ujutro vratila provjeriti svoj zabavni znanstveni eksperiment, Michelle se čak iznenadila koliko je to već promijenilo njezine pocrnjele rešetke, prenosi Index.hr.

“Pretpostavila sam da ću ih ipak morati izribati, ali sam ih podigla i prstom prešla preko prljavštine i mast je samo počela otpadati.”

Najlakši trik za najgori kućanski posao

Tada joj je trebalo samo 20 minuta laganog brisanja vlažnom krpom da u potpunosti ukloni sve tragove stvrdnute, zapečene masnoće. “Ovo je bilo jako lako, nisam se ni oznojila. Izgledaju kao potpuno nove i tako sjajne da nisam mogla vjerovati.”

(TIP/Foto: Shutterstock)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.