U Gornjem Vakufu uhapšen vijećnik SDP-a zbog napada na načelnika

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) uhapsili su vijećnika SDP-a Kadira Kičina (1992.) u Općinskom vijeću Gornji Vakuf Kadira Kičina zbog fizičkog napadan na načelnika Općine Seada Čauševića.

Ova informacija potvrdio je za N1 Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK koji nam je kazao da je policija jučer (13. januara) po zaprimljenoj prijavi u 14:30 sati izašla na teren i uhapsila vijećnika.

“U zgradi Općine Gornji Vakuf-Uskoplje vijećnik inicijala K.K. je verbalno, a zatim i fizički napao načelnika Seada Čauševića koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede. Odmah su na teren izašli policijski službenici koji su potvrdili navode ove prijave te pronašli i uhapsili osumnjičenog K.K. koji je bio u alkoholiziranom stanju. Protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje”, kazao je Hodžić.

Da je Kadir Kičin bio u alkoholiziranom stanju, potvrdili su i iz Općinskog odbora SDA Gornji Vakuf koji su u svom zvaničnom saoopćenju istakli da su vijećnici SDP-a na sjednicu kolegija Općinskog vijeća došli pijani te da je fizičkom napadu na načelnika prethodilo vrijeđanje članova kolegija Općinskog vijeća Gornji Vakuf.

“Oštro osuđujemo neprimjereno i siledžijsko ponašanje vijećnika Kadira Kičina (vijećnik SDP-a Gornji Vakuf), te pozivamo nadležne policijske i pravosudne organe da poduzmu sve zakonom propisane radnje i mjere zbog ugrožavanja lične sigurnosti općinskog načelnika kao i sigurnosti svih prisutnih u zgradi Općine”, naveli su iz SDA, između ostalog, u svom saopćenju.

(TIP/Izvor: N1)