Video/Foto: ‘Najduže noge Sibira’: Ljepotica iz hladne Rusije toliko je gipka da se može ‘svezati u čvor’

Anna tvrdi kako je istezanje ključno, jer u njemu ograničenja nema. Pristaje svim osobama. Ne opterećuje vaše zglobove, poboljšava cirkulaciju krvi, sprečava ozljede i donosi emocionalno blagostanje…

Kako zdrav život danas postaje norma, bavljenje sportom ne mora biti dosadno ni uobičajeno, kao ni nezanimljivo. Dokaz tomu je i Anna Davydova, prvakinja Sibira u ritmičkoj gimnastici i osnivačica studija za istezanje u Irkutsku. U svom studiju nudi četiri vrste treninga, a otvorila je i prostor za masažu i opuštanje.

Anna tvrdi kako je istezanje ključno, jer u njemu ograničenja nema. Pristaje gotovo svim osobama. Ne opterećuje zglobove, poboljšava cirkulaciju krvi, sprečava ozljede i donosi emocionalno blagostanje.

Davydova tvrdi kako vježbe istezanja i treninzi pomažu i kod stanja psihičkih blokada. Nije riječ samo o fizičkoj dobrobiti koje možete imati od prakticiranja vježbi koje Anna podučava, već uz pomoć dubokog istezanja možete poboljšati i psihičko stanje.

– Preko tijela komuniciramo sa svojom dušom. Vježbanjem mišića i ligamenata oslobađamo se emocionalnog stresa. Ponekad, kad me nešto nervira pa me i počne ‘tresti’, isključim telefon, uključim tihu glazbu, protegnem se, opustim, dok ne postane lakše. Nakon toga već mogu donijeti nekakvu adekvatnu odluku – objašnjava Anna.

Ističe kako je za trenera ove vrste sporta izuzetno važno znati korektno komunicirati, poznavati tehniku izvođenja vježbi. A ključno je, kako kaže, emocionalno i psihički raditi s učenicima.

Treneri moraju biti superprofesionalci u svom području, koji moraju apsolutno razumjeti sve vezano uz istezanje. A nužno je i da su sportaši, po njezinom mišljenju, prenosi 24sata.hr.

Za istezanje nije potrebno ništa posebno, koriste se prostirke i jastuci. Polaznici moraju biti aktivni i energični.

Ispunjen, zdrav način života jeste bavljenje aktivnošću koja vam ne samo da pomaže zategnuti tijelo, već vam pomaže i dovesti vaše misli u red. Da sport može biti cool, jednostavan i dio užurbanog života dokaz je ova upravo ljepotica, prenosi IrkutskMedia.

(TIP/Foto: Instagram)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.