Pun pogodak! Recept za neodoljivu piletinu sa špinatom i sirom

Piletina punjena ricottom ili kremastim sirom i špinatom brzo je i slasno jelo koje se priprema bez kompliciranih sastojaka…

Pileća prsa sjajna su namirnica za punjenje omiljenim sastojcima, a kombinacija sira i špinata je pun pogodak. Pa krenimo…

Sastojci za piletinu sa špinatom i sirom:

150 g špinata
150 g sira ricotta (ili krem sira)
1 žlica vrhnja
2 pileća prsa
20 g mozzarelle
20 g parmezana
2 češnja češnjaka
1 prstohvat papra
1 prstohvat muškatnog oraščića
1 prstohvat čilija
soli prema ukusu

Priprema:

1. Nasjeckajte češnjak pa ga kratko popržite i dodajte listiće špinata. Pržite špinat dok malo ne uvene pa pustite da se ohladi. Pomiješajte ricottu, vrhnje i polovicu parmezana te dodajte špinat i začine. Kušajte i prema potrebi dodajte soli.

2. Oštrim nožem napravite nekoliko proreza u mesu. Pazite da ga ne prerežete do kraja. U džepiće na mesu rasporedite nadjev od špinata i sira. Višak nadjeva sačuvajte.

3. U nauljenu posudu rasporedite višak nadjeva i na njega složite meso. Naribajte mozzarellu, dodajte joj preostali parmezan pa pospite meso.

4. Pecite oko 35 minuta na 200 °C i poslužite s povrćem ili krompirom, prenosi Dnevnik.hr.

(TIP/Foto: Shutterstock)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.