Pun pogodak! Recept za neodoljivu piletinu sa špinatom i sirom
Piletina punjena ricottom ili kremastim sirom i špinatom brzo je i slasno jelo koje se priprema bez kompliciranih sastojaka…
Pileća prsa sjajna su namirnica za punjenje omiljenim sastojcima, a kombinacija sira i špinata je pun pogodak. Pa krenimo…
Sastojci za piletinu sa špinatom i sirom:
150 g špinata
150 g sira ricotta (ili krem sira)
1 žlica vrhnja
2 pileća prsa
20 g mozzarelle
20 g parmezana
2 češnja češnjaka
1 prstohvat papra
1 prstohvat muškatnog oraščića
1 prstohvat čilija
soli prema ukusu
Priprema:
1. Nasjeckajte češnjak pa ga kratko popržite i dodajte listiće špinata. Pržite špinat dok malo ne uvene pa pustite da se ohladi. Pomiješajte ricottu, vrhnje i polovicu parmezana te dodajte špinat i začine. Kušajte i prema potrebi dodajte soli.
2. Oštrim nožem napravite nekoliko proreza u mesu. Pazite da ga ne prerežete do kraja. U džepiće na mesu rasporedite nadjev od špinata i sira. Višak nadjeva sačuvajte.
3. U nauljenu posudu rasporedite višak nadjeva i na njega složite meso. Naribajte mozzarellu, dodajte joj preostali parmezan pa pospite meso.
4. Pecite oko 35 minuta na 200 °C i poslužite s povrćem ili krompirom, prenosi Dnevnik.hr.
(TIP/Foto: Shutterstock)
Zasto brisete komentare?