Prvi pogled na novi Renault Austral

RENAULT je objavio fotografije novog modela u posljednjoj fazi razvoja.

Novi Austral koji će u ponudi zamijeniti Kadjara stigao je na europske ceste. Još uvijek se radi o maskiranom modelu pa jedino imamo pogled na gabarite vozila. Dojam je da je Austral veći, dok podatak o novoj CMF-CD3 platformi donosi brojne blagodati za buduće vlasnike.

Iz Renaulta obavještavaju kako se provode posljednje provjere platforme, ali i ostalih dijelova vozila. Kažu kako se provode “Confirmation Runs” testovi što u praksi znači da će flota od stotinjak vozila prijeći dva milijuna kilometara.

Novi SUV će tijekom testova proputovati Francusku, Španjolsku, Njemačku i Rumunjsku kako bi se provjerila valjanost prethodno dobivenih vrijednosti, pri čemu će 900 vozača prijeći 600.000 kilometara u stvarnim uvjetima vožnje na otvorenoj cesti dok će još 1.400.000 kilometara biti odvoženo na trkaćoj stazi.

Ti će testovi primjerice omogućiti da se provjere postavke nove platforme CMF-CD3, sustavi za pomoć u vožnji, zvučna izolacija ili pak udobnost ovjesa da bi se budućim kupcima ponudila najveća moguća kvaliteta.

Vrijedi spomenuti i testiranje novih pogonskih sklopova. Model će imati paletu novorazvijenih elektrificiranih benzinskih motora: motor E-TECH Hybrid nove generacije, motor 1.3 TCe mild-hybrid 12V i posve novi motor 1.2 TCe mild-hybrid 48V, premijerno ugrađen na neki Renaultov model.

Svi će ti motori biti rekordno učinkoviti po pitanju smanjene emisije CO2 te će nuditi najveću snagu do 200 KS, piše Index.hr.

(TIP)