Video/Foto: Nova godina uz koncerte i vatromet dočekana u Hrvatskoj i Srbiji

Građani širom Hrvatske i Srbije dočekali su novu 2022. godinu. Najveća slavlja u Hrvatskoj bila su u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Dubrovniku, Karlovcu, dok su u Beogradu, srbijanskoj prijestolnici, priređeni koncerti i vatromet.

Brojni građani tradicionalno su se okupili povodom dočeka Nove godine na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Slavlje u Zagrebu je počelo još u 18:30 sati. U 20:00 sati građane su zabavljali Filharmoničari koji su održali koncert posvećen legendarnom Queenu, a nakon toga su krenuli i koncerti Filipa Rudana, Lu Jakelić, Igora Drvenkara i ostalih.

Izvor : Marko Prpic/PIXSELL (Zagrepčani Novu godinu dočekali uz Psihomodopop)

Svoju čestitku sa bine na Jelačić placu prvi put je uputio odlično raspoloženi gradonačelnik Tomislav Tomašević.

U Novu godinu građane je uveo popularni bend Psihomodo Pop, a za ulazak u prostor predviđen za gledatelje bila je potrebna COVID potvrda, piše Večernji.hr.

Brojne Petrinjke i Petrinjci novu 2022. godinu dočekali su kao i 2021., izvan svojih domova nakon katastrofalnog zemljotresa koji se dogodio 29.12.2020.

Nekolicina njih okupila se u “Centru novog života” u kontejnerskom naselju na Sajmištu. Ništa drugačija situacija nije bila ni sa stanovnicima Gline, područja koje je također pogodio razoran zemljotres kada i Petrinju.

Splićani i njihovi gosti Novu godinu dočekali su u četiri ugostiteljske zone u sklopu splitskog Adventa, na bedemu Cornaru, Perivoju, Zvončacu i Mertojaku s različitim novogodišnjim programima.

Dubrovčani i njihovi gosti, njih ukupno oko 6.500, Novu su 2022. godinu dočekali na Stradunu uz koncert muzičkih grupa Vatra i Silente te uz spektakularni vatromet, a okupljenom mnoštvu čestitao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Uz dočeke u svojim domovima i ugostiteljskim objektima mještani Osijeka su 2022. godinu dočekali na centralnom gradskom Trgu Ante Starčevića, u zajedničkoj organizaciji grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Iako je otkazan organizirani doček Nove godine brojni Karlovčani okupili su se oko muzičkog paviljona na Šetalistu Franje Tuđmana i uz vatromet dočekali Novu 2022. godinu.

U Beogradu je više hiljada ljudi ušlo u 2022. godinu uz koncerte i vatromet pa je tako slavlje počelo ispred Doma Narodne skupštine nastupom Sare Jo, a nakon nje je koncert održala Marija Šerifović, dok su okupljeni Novu godinu dočekali uz Jelenu Karleušu.

Doček Nove godine organizovan je i na Sava promenadi u Beogradu na vodi, gdje su pored nastupa Gorana Bregovića, Angeline, Cobija i Saše Kovačevića, bili organizovani i višeminutni vatromet i laserski spektakl sa Kule Beograd.

Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić prethodno je izjavio da proslava Nove godine u Beogradu protiče bez problema i pohvalio se da je Beograd “vjerovatno jedina evropska prijestolnica koja slavi Novu godinu na otvorenom“.

Vesić je građane pozvao da poštuju donesene mjere protiv širenja koronavirusa.

(TIP/Izvor: Večernji.hr, N1 Srbija/Foto: Tanjug/Predrag Mitić)