Chiellini: Ukinuo bih VAR, ne protivim se Superligi

Nogometaš Juventusa i talijanski reprezentativac, Giorgio Chiellini, dao je veliki intervju za DAZN o svojoj karijeri i aktualnim pitanjima.

Kao veliki problem istaknuo je prevelik broj utakmica u sezoni, a ne protivi se Superligi.

“Već godinama s predsjednikom Agnellijem pričam o Superligi. Budućnost nogometa neminovno se kreće u tom smjeru, cilj je napraviti nogomet više europskim sportom, a manje sportom koji ovisi o nacionalnim savezima. Igrač koji je dovoljno dobar za Juventus želi igrati velike utakmice, to je njegova razina, uz dužno poštovanje svima”, rekao je Chiellini.

Rekao je da se treba ugledati na Ameriku.

“Došli smo do točke s koje nema povratka. Institucije, klubovi i igrači moraju pronaći način da reformiraju kalendar utakmica tako da bi se u njega mogla ugraditi nova natjecanja koja bi ovaj sport napravila kompetitivnijim. Nogomet je prekrasna igra, za mene najljepša na svijetu, ali može biti još bolja. Samo se moramo ugledati na Ameriku i način na koji ona pristupa sportu.”

Smatra da su reforme potrebne i u nacionalnim prvenstvima.

“U ovom trenutku u Serie A ima nekoliko klubova previše. Trebalo bi ih biti 18, a možda bismo čak mogli otići i na samo 16 klubova u ligi. To moramo napraviti kako bi liga bila kompetitivnija i kako bismo stvorili novi prostor za utakmice koje bi se igrale u europskim natjecanjima”, izjavio je Chiellini.

Progovorio je i o VAR-u.

“Da se mene pita, ja bih, kao i većina romantika, ukinuo VAR. Možda bi neki drugi romantici htjeli čak ukinuti zaleđe ili ponovno dozvoliti da igrači vraćaju loptu u ruke vrataru, ali svijet ide naprijed i mi se moramo mijenjati s njim. Mislim da je jako bitno da nađemo ljude koji su sposobni sjesti i razgovarati o tome kako nogomet napraviti boljim. U ovom trenutku gledamo kako nogomet izgleda kad postoji manjak dijaloga i razumijevanja. Čak i navijači to vide.”

(TIP/Izvor: Sport Klub/Foto:  REUTERS/Jennifer Lorenzin)