Grupacija ugostitelja TK najavila proteste: Obavjestili Vladu da nemaju namjeru primjeniti nove mjere

Grupacija ugostitelja Tuzlanskog kantona koja djeluje u okviru Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla, održala je vanrednu sjednicu Odbora Grupacije na kojoj su iskazali nezadovoljstvo novim pooštravanjem higijensko-epidemioloških mjera na području Tuzlanskog kantona.

˝Stava smo da od svih privrednih djelatnosti, nove mjere  direktno i najviše utiču na sektor ugostiteljstva i u potpunosti ovaj sektor dovodi do gašenja. Smatramo da ove mjere treba preispitati, formirati nove u dogovoru sa privredom i predstavnicima sektora ugostiteljstva a sve u cilju opstanka privrednih subjekata i očuvanja radnih mjesta˝, saopšteno je.

S tim u vezi, obavještavaju Vladu Tuzlanskog kantona, sva ministarstva, institurcije, medije i javnost, da vlasnici  ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona:

  1. nemaju namjeru primjeniti nove mjere,
  2. da će nastaviti sa radom kao u prethodnom periodu,
  3. da poduzimaju sve aktivnosti po hitnom postupku kako bi pristupili gašenju privrednih subjekata
  4. da poduzimaju sve aktivnosti po hitnom postupku kako bi sve zaposlene otpustili i prijavili ih na Zavod za zapošljavanje TK
  5. da poduzimaju sve aktivnosti na okupljanju i protestima ugostiteljskih radnika već danas i pozivaju sve one koji su pogođeni novim mjerama na okupljanje pred Vladom u 15,oo sati, danas 5. novembra.

Vezano: Pooštravanje higijensko-epidemioloških mjera u TK: Zabrana rada ugostiteljskih objekata, tržnih cenatra poslije 21:00 sat

(TIP)