Foto: Izaslanstvo Gradskog odbora HDZ Tuzla obišlo sanirane dijelove prometnice u Srednjoj Lipnici

Nakon više od deset godina konačno se započelo s rekonstrukcijom iznimno oštećene prometnice  koja su nastala uslijed klizišta i izostanka redovite sanacije. Radovi u vrijednosti od 130.455,00 KM Izvršeni su uz potporu Federalnog ministarstva prostornog uređenja kroz projekt sanacije oštećenja nastala kao posljedica klizišta i Grada Tuzla.

„Dugo vremena su vijećnici HDZ BiH podnosili inicijative i upozoravali na iznimno lošu cestovnu komunikaciju kroz Srednju Lipnicu. U jednom trenutku je bio obustavljen i promet gradskog prijevoza i cjelokupno stanovništvo je bilo nezadovoljno infrastrukturom. Kandidirali smo taj problem i našli razumijevanje Ministra prostornog uređenja Josipa Martića koji je obišao u lipnju ovo naselje i kroz program sanacije posljedica klizišta uspjeli osigurati 100.000,00 KM za sanaciju najugroženijih točaka kako ne bi došlo do eventualnog prekida prometa. Ovo je nastavak istinskog zalaganja svih dužnosnika HDZ BiH za što kvalitetnije uvjete za svakodnevni život“ istakao je predsjednik ŽO HDZ BiH Soli Danijel Nikolić tijekom susreta s mještanima.

Mještani Srednje Lipnice izrazili su zahvalnost za urađenu sanaciju i istaknuli da očekuju nastavak sanacije i boljih uvjeta za život. Predsjednik GO HDZ BiH Tuzla i vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla Nikica Vidović napomenuo je kako će na sjednicama Vijeća i dalje inzistirati na ravnomjernom razvoju grada. „Svaki stanovnik Tuzle zaslužuje jednake uvjete za život. Inicirat ćemo na narednoj sjednici nastavak sanacije prometnice jer je ostalo još dijelova koji se trebaju urediti i time ćemo stanovnicima Srednje Lipnice učiniti puno jednostavniji svakodnevni život“ dodao je je Vidović.

Također jedan od problema jeste i taj što MZ Srednja Lipnica nema funkcionalan Savjet MZ koji bi mogao podnositi inicijative i prepoznati probleme s kojima se susreću. Posebice su mještani ljuti na one koji su imenovali osobu iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu koja uopće ne živi u ovom naselju i poslali je da odlučuju o interesima ovog mjesta. Mještani su spremni svaki mjesec osigurati 120 KM toj osobi jer ona je isključivo prihvatila biti u nelegalnom Savjetu MZ iz financijskih razloga.

„Nastavit ćemo inzistirati da se lakrdija oko imenovanja članova Savjeta MZ izmijeni. Ne znam kako su uopće u Srednju Lipnicu imenovali osobu iz SBiH koja ovdje ne živi, a SBiH je osvojila svega 4 glasa. To je vrijeđanje zdravog razuma i potpuna lakrdija kojom se želi ugušiti svaki oblik političkog djelovanja i inicijativa iz Mjesnih zajednica. I ovim putem pozivam SDP da odmah pristupi izmijeni takvog modela raspodjele do provedbe izbora u Mjesnim zajednicama što je obveza nakon usvajanja Statuta Grada Tuzla“ istaknuo je Vidović.

(TIP)