Za sve osnovce besplatna škola plesa u Tuzli

Centar za ples i rekreaciju iz Tuzle poziva sve zainteresovane učenike osnovnih škola sa područja Grada Tuzle da se prijave na besplatnu školu plesa koja će se realizovati u okviru projekta ‘Osnaživanje djece kroz ples’ koji se realizuje pod pokroviteljstvom Grada Tuzla.

Prijavom, djeci se omogućava druženje u zdravom okruženju sa djecom sličnog uzrasta, te da savladaju osnovne korake raznih plesova primjerenih njihovom dobu.

Ples je aktivnost koja upošljava i tijelo i mozak, spada u jednu od boljih antistresnih tehnika, te jača motoričke i kognitivne sposobnosti.

Ples je tehnika koja opušta, ispunjava veseljem, zadovoljstvom i dobrim raspoloženjem. Onaj ko pleše bolje spava, razvija samopouzdanje, unaprjeđuje memoriju i koncentraciju, zadovoljniji je i bolje raspoložen.

Prijavite svoje dijete u BESPLATNU ŠKOLU PLESA u Centar za ples i rekreaciju koji se nalazi u zgradi bivšeg Doma mladih (Centra za kulturu) gdje se nalazi moderno i funcionalno uređen prostor sa svim neophodnim sadržajem.

Svi zainteresirani mogu se javiti na fb profil: Centar za ples i rekreaciju porukom kroz inbox ili pozivom na: 061 979 602 i prijaviti u BESPLATNU ŠKOLU PLESA. Besplatna škola počinje 30.10.2021.godine.

Treninzi će se realizovati u skladu sa epidemiološkim preporukama i naredbama nadležnih institucija a u cilju sprječavanja širenja virusa COVID 19.

(TIP)