Dodik: ‘I Bešlić mi je rekao da dobro pjevam, imam se čime baviti nakon politike’

Očekivano nakon održane press konferencije koja je uslijedila nakon sjednice Predsjedništva BiH, Milorad Dodik je održao svoju presicu u Istočnom Sarajevu. Govorio je između ostalog o tački dnevnog reda koje se tiče ugovora između Islamske zajednice BiH i Predsjedništva BiH. Za Dodika je potpuno neprihvatljivo govoriti o tome kako su jedni domicilni, a drugi stranci (katolici i pravoslavci). Dotakao se i priče o džumi, te koliko je za njega prihvatljivo da se odlazi sa radnog mjesta usred radnog vremena petkom. “Nisam protiv da se urede odnosi BiH i Islamske zajednice”, rekao je Dodik i dodao da bez obzira i da je sve utanačeno, danas ne bi glasao za to, imajući u vidu da se pridržavao zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske da srpski predstavnici u zajedničkim institucijama neće donositi odluke. “Pa čak i da funkcionišemo normalno, ja ne bi to prihvatio”, kazao je Dodik.

“Jedina stvar koja bi nas udaljila od ove situacije je da PIC koji sebe predstavlja kao nad, nad, nad nešto je da oni povuku taj tzv Inzkov zakon”, kazao je Dodik.Da Parlament raspravlja o tome, je nedopustivo jer nije Parlament donio taj zakon, rekao je on.

“Nigdje u Ustavu ne piše da BiH ima svoju imovinu ne može Ustavni sud to da određuje”, rekao je Dodik koji smatra nepšrihvatljivim da Ustavni sud određuje šta je imovina BiH, a šta ne.

Smatra da su bespotrebne priče o ratu i sigurnosti. “Ja ću žrtvovati sebe radi mira u Republici Srpskoj. Pretjerali su sa poljoprivrednim i šumskim zemljištem, pretjerali su sa ministrom koji je obustavio vježbu na Manjači, te nema govora o nekom normalnom fukncionisanju”, rekao je član Predsjedništva BiH.

„Kao što vidite koliko je BiH bespotrebna, sve uprkos blokadi normalno funkcioniše. BiH je puna problema izmađu Muslimana i Hrvata u Federaciji, postoji Vlada u kojoj nije ispoštovana izborna volja, tako da oni samo žele da degradiraju RS, uz stalno jadikovanje i plač međunarodnoj zajednici“, kazao je.

Komantarišući Džaferovićevu izjavu da u njegovom ponašanju ima noviteta Dodik je kazao da on nema ništa protiv da ga tako komentarišu, ali da on nije učinio ništa drugačije nego je dogovoreno odlukama NSRS.

“Tenzije se mogu smiriti ako se razgovara o problemima koje svi mi imamo”, smatra Dodik.

Tokom press konferencije Dodik je govorio o “međunarodnim kriminalcima”. Na pitanje na koga se to odnosi rekao je: “Kršili su oni međunarodno pravo i sakrili se iza političke volje Amerike i dijela EU i Velike Britanije. Ova Bosna koju su napravili međunarodno predstavnici i Ustavni sud je za nas neprihvatljiva. To je kršenje međunarodnog prava i zbog toga ja kažem da se radi o međunarodnim kriminalci.”

Naravno, neizostavna tema je bila jutrošnje sviranje i pjevanje. “Došao čovjek moj poznanik iz Banja Luke, sasvim normalno ušao, a oni se bave psihološkim umom. Ja sam samo htio da prikažem, da relaksiram, da pokažem da nema govora o nekim sukobima.”

„Pjevao sam mojoj majci, zašto bi to bio problem, šta je nenormalno u tome što sam to uradio. Jel ja zavirujem njima da vidim šta to oni rade, mogu da rade u tom kabinetu šta hoće. Mi smo se tamo okuplii da pokušamo da nema razloga za bilo kakvu zabrinutost. Što nije Komšić probao spriječiti kad je takav junačina, gdje piše da ne smije da se pjeva, gdje piše da ja ne smije u mom kabinetu da ima alkoholnih pića. Al ću i to reći da smo ja i Komšić u Džaferovićevom kabinetu pili rakiju“, kazao je Dodik. “Baš smo dobro pjevali”, kazao je Dodik, “meni je Halid Bešlić jednom rekao da dobro pjevam, barem znam čime se mogu baviti nakon politike”.

(TIP/Izvor: federalna.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.