Premijer i članovi Vlade TK dobrovoljno darovali krv

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Kadrijom Hodžićem, u petak je, u Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dobrovoljno darovala krv. Naime Vlada Tuzlanskog kantona je, nakon saznanja o nedostacima dovoljnih rezervi krvi i pripravaka od krvnih derivata, organizovala plansku akciju darivanja krvi.

Krv su darovali premijer TK, Kadrija Hodžić i svi resorni ministri Vlade Tuzlanskog kantona. Kako je u svom obraćanju istakao premijer Hodžić članovi Vlade Tuzlanskog kantona su željeli svojim ličnim primjerom pokazati solidarnost, ali i ukazati na važnost darivanja krvi.

Premijera TK i članove Vlade dočekali su direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Alen Kamerić i pomoćnik direktora za medicinske poslove Bahrudin Hadžiefendić.

Direktor Kamerić se zahvalio na ovom humanitarnom činu premijera i resornih ministara, te kazao da bi oni trebali predstavljati primjer svim građanima našeg kantona kako bi se povećao broj akcija dobrovoljnog darivanja krvi što bi spasilo veliki broj života pacijentima kojima je krv neophodna za liječenje.

(TIP)