Delegati FBiH danas o revizorskim izvještajima javnih preduzeća

Nastavak sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, čiji prvi dio je održan 30. septembra, zakazan je za danas u sjedištu tog parlamenta u Sarajevu.

U preostalom dnevnom redu su, među ostalim tačkama, izvještaji o reviziji finansijskog poslovanja javnih preduzeća, agencija, zavoda i fondova iz nadležnosti Parlamenta FBiH za 2017., 2018. i 2019. godinu, kao i izvještaji revidiranih budžetskih korisnika za 2019.

Prvi dio ove sjednice, 13. redovne u aktuelnom mandatu Doma, prekinut je zadnjeg dana septembra nakon što se predsjedavajući Tomislav Martinović, zbog upitnosti kvoruma, konsultovao usmeno s predsjedavajućima delegatskih klubova.

Prije prekida, zahvaljujući većinskoj podršci delegata, Federacija BiH je dobila izmijenjeni zakon o penzijskom i invalidskom osigiranju, bitan za demobilisane borce, budući da se vrijednost boda za obračun posebnog staža povećava sa 0,5 na jedan te ukida ograničenje za korištenje posebnog staža pri odlasku u penziju sa 62 na 58 godina života.

Prema oficijelnoj najavi, za učesnike nastavka sjednice neophodno je poštivanje epidemioloških mjera, dok javnost može pratiti njihov rad putem YouTube kanala Doma naroda

(TIP/Fena)