Trik za čišćenje pećnice efikasniji i od sode bikarbone i octa

Ne trebaju vam teške hemikalije da biste očistili pećnicu.

Sve što vam je potrebno za ovaj trik su tableta za pranje suđa (ili dvije) i zdjela tople vode. Koristite samo tablete koje sadrže prašak, ne one s gelom.

Namočite tabletu u vodu i držite ju namočenu dovoljno dugo da upije malo vode, ali ne predugo da se ne počne mrviti. Zatim tabletom jednostavno izribajte vrata, spužva nije potrebna! Dlanom pomičite tabletu kružnim pokretima kako biste uklonili mrlje i masnoću.

Ako se tableta počne sušiti, ponovno je namočite. Ovaj trik odličan je za čišćenje stakla na vratima pećnice, ali učinkovit je i na metalnom okviru, jedino će možda biti potreban jači pritisak. Kada ste gotovi, vlažnom krpom obrišite ostatke tablete i prljavštine.

Tablete za perilicu posuđa napravljene su od koncentrata deterdženta zbog čega uklanjaju i najtvrdokorniju masnoću te suđe ostavljaju sjajnim. Ti snažni sastojci djeluju i na masnoću i zapečene mrlje od hrane koje ostaju u pećnici. Uz to, tablete imaju abrazivnu površinu koja čisti i najtvrdokornije mrlje, ali je dovoljno nježna da ne ogrebe staklo na vratima pećnice, piše zadovoljna.hr, a prenosi N1 Info.

(TIP/Foto: Wavebreak / Profimedia)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.