Beograd: Vozio 150 km/h i zakucao se u banderu, poginuli mu rođak i drugarica

Marko S. (28) i Ksenija J. (31), poginuli su u subotu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Konjarniku u Beogradu. Do nesreće je došlo kada je Pavle S. (28), vozač Golfa 6 velikom brzinom udario pravo u banderu.

Vozač u stravičnoj nesreći nije povrijeđen, a utvrđeno je da je u tom trenutku imao 0,59 promila alkohola u krvi zbog čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Do tragedije je došlo pošto je vozač pri velikoj brzini izgubio kontrolu nad vozilom izletio sa saobraćajnice i udario u banderu na trotoaru u blizini okretnice autobusa 17 i 31.

Prema prvim procjenama, kako nezvanično saznajemo, vozač je išao brže čak i od 150 kilometara na sat, a od siline udara Marko S, koji je sjedio na mjestu suvozača, i Ksenija J, koja je sjedila na zadnjem sjedištu, izletjeli su iz vozila i poginuli na licu mjesta.

Cijela desna strana automobila je smrskana, a kako kažu očevidci, dijelovi tijela i vozila razletjeli su se čak 20 metara od mjesta nesreće.

Prizor nakon nesreće bio je jeziv.

“U trenutku se začuo stravičan udarac. Kad sam izletjela na ulicu nisam mogla da vjerujem šta vidim. Dijelovi tijela i automobila bili su na sve strane. U prvi mah sam pomislila da je automobil udario nekog pješaka”, priča radnica obližnjeg kioska.

(TIP/Izvor: Blic/Foto: Pink/Screenshot)