Općina Banovići osigurala poklone za sve prvačiće

U povodu početka školovanja, svim polaznicima u prve razrede osnovne škole na području općine Banovići iz općinskog budžeta bit će dodjeljena novčAna podrška U vrijednosti stotinu konvertibilnih maraka.

U osnovne škole upisano je 230 prvačića čijim roditeljima će na žiro-račune biti isplaćena sredstva početkom slijedeće sedmice.

Ovim povodom općinski načelnik dr. Bego Gutić danas je posjetio dvije osnovne škole u koje je upisano najviše prvačića. Prvačićima u Osnovnim školama „Grivice“ i Banovići“ uručeni su poklon bonovi kao simboličan znak za finansijsku podršku.

˝Čestitam našim najmlađim učenicima, našim prvacima koji su zakoračili u novo životno razdoblje. Smatram da je ovih stotinu konvertibilnih maraka koje smo izdvojili po svakom djetetu, sigurno dobra pomoć roditeljima u septembru s obzirom da znamo se tada pojavljuju veći izdaci u kućnom budžetu. Ovim izdvajanjim iz općinskog budžeta ujedno nastavljamo dobre prakse da pomažemo obrazovanje, bez obzira što je to nadležnost Kantonalne vlade“,  kazao je načelnik Gutić.

Tokom posjete školama istaknuto je da je Općina Banovići u proteklih osam mjeseci osigurala značajnu pomoć za ove dvije osnovne škole, u O.Š. „Grivice“ opremljena je jedna učionoca te najavljeno opremanje još jednog kabineta, dok je u O.Š. „Banovići“ izvršeno opremanje krova i učionice te dogovrena podrška za opremanje još jedne učionice.

Pored ovoga, načelnik Gutić je najavio posjetu prvačićima u povodu novogodišnjih praznika ali i instaliranje klizašta za vrijeme zimskog raspusta, čemu su se mališani posebno obradovali.

(TIP)