Nahlin handmade market u Tuzli: Očuvanje i promocije autentičnih vrijednosti

Nahlin handmade market, u organizaciji Edukacijskog centra „Nahla“, održan je na Trgu Slobode u Tuzli. Market je osmišljen s ciljem očuvanja i promocije autentičnih vrijednosti kao što je ručni rad, a posebno osnaživanje žena Tuzlanskog kantona kroz njihovo samozapošljavanje.

Posjetioci su imali priliku vidjeti različite vrste ručnog rada kao što su heklani i pleteni proizvodi, ručno rađeni nakit, prirodna kozmetika, domaća hrana, proizvodi od drveta kao i modni dodaci.

Iz Edukacijskog centra „Nahla“ poručuju  da im je misija osnažiti žene obrazovanjem i stvaranjem poticajnog okruženja za osobni razvoj i kompetentno sudjelovanje u društvenim procesima, kako bi na taj način postali pokretači pozitivnih promjena u Bosni i Hercegovini.

Dina Dizdarević, korodinatorica opšte edukacije EC „Nahla“ Tuzla, kazala je da su sretni jer omogućavaju ljudima da izarze svoje kreativne vještine.

– Edukacijski centar Nahla Tuzla uvijek ima zadovoljstvo kada može da kreira prilike  za umrežavanje kreativnih ljudi kada je i Nahlin handmade market. Naročito zato što u našem djelovanju imamo niz kreatinih radionica i edukacija, tako da smo upoznati s kreativnošću osoba iz našeg kraja i da nam je naročito drago što smo i ove godine imali priliku da razgovaramo sa preko dvadeset izlagača i izlagačica, i da im kreiarmo priliku da izlože svoje proizvode. Sretni smo što je naš trud i rad prepoznao Grad Tuzla i podržao realizaciju marketa u sklopu manifestacije Ljeto u Tuzli – rekla je za Dizdarević.

(TIP/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.