Preko stotinu bajkera na tradicionalnoj godišnjoj motorijadi u Banovićama

U povodu obilježavanja 10. septembra – Dana općine Banovići, održano je tradicionalno okupljanje bajkera iz Bosne i Hercegovine i regiona. U organizaciji MK „Black Gold“ a pod pokroviteljstvom Općine Banovići motorijada je održana na području prelijepog zaštićenog pejzaža „Konjuh“. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova tradicionalno bajkersko druženje je proteklo bez uobičajenog moto defilea ulicaa grada ali u dobrom raspoloženju, uz moto parti, koncert i druge bajkerske sadržaje.

Motorijadu je otvorio općinski načelnik dr. Bego Gutić koji je ovom prilikom svim bajkerima uputio čestitke na organizovanosti i zahvalnost za prisustvo na manifestaciji kojom se obilježava Dana općine Bnaovići.

-„Ono što krasi bajkere to je ova organizovanost, jedinstvo, zajedništvo na čemu im čestitam i zahvaljujem im se što su došli, posebno onima koji su stigli izvan Banovića. Mi ćemo svakako se potruditi da i u narednom periodu ponudimo građanima Banovića različite vrste kulturnog sadržaja kako bi svako našao nešto za sebe“,- kazao je načelnik Gutić.

Nepovoljni vremenski uslovi za defile i druge sadržaje predviđene na motorijadi utjecali su na planove ali nisu na raspoloženje.

-Nažalost ovo vrijeme je malo pokvarilo planove organizatoru ali atmosfera je odlična i nismo dozvolili da nam  pokvari druženje, što je vidljivo i samim prisustvom bajkera koji su prešli stotine i stotine kilometara da bi došli na druženje, naveli su iz MK „Black Gold“.

Ljbitelji dvotočkaša uželjeli su se putovanja, moto skupova, koncerata i druženja. Vožnja motorom za njih predstavlja jednu vrstu terapije, terapije od svakodnevnog posla, života i svakodnevnih problema.

Motorijada je osim putovanja, dobre zabave i druženja ujedno bila dobra prilika za promociju turizma, moto sporta ali i promociju sigurne vožnje i odgovornog ponašanja u saobraćaju, čemu u moto klubu posvećuju veliku pažnju.

Program kojim se obilježava Dan općine Banovići bit će nastavljen i u narednim danima, po protokolu slijedi promocija knjige profesora Enesa Kujundžića, zatim Međunarodni izviđački višeboj „Konjuh planinom“, memorijalni turnir „Zlatni ljiljan Esad Smajić Kobra“, festival folklora i druge kulturne manifestacije.

(TIP)