Banovići: Asfaltirana dionica Hrvati 1 u mjesnoj zajednici Repnik

Završetkom asfaltiranja dionice Hrvati 1 u mjesnoj zajednici Repnik Općina Banovići nastavila je implementaciju projekata iz oblasti putne infrastrukture planiranih u 2021. godini.

-„Radi se o projektu iz Programa kapitalnih ulaganja koji je kreiran spram potreba građana, što znači da se bavimo životnim problemima građana, znamo da su najvažniji uslovi za život u ruralnim mjestima put i voda i to će biti prioriteti u narednom periodu. U narednom periodu nas očekuje period gdje će problem vode biti sve izražajniji, tako da se ovom pitanju moramo strateški posvetiti posebno u onim mjesnim zajednicama koje nisu vezane za gradski vodovod“,- kazao je načelnik dr. Bego Gutić tokom posjete mjesnoj zajednici Repnik.

U Hrvatima je urađena jedna od najzahtjevnijih dionica u kojoj su mještanima najveći problem pravile površinske vode. U okviru ovog projekta, pored rekonstrukcije i asfaltiranja, izgradnjom kolektora adekvatno je riješeno pitanje odvodnje površinskih voda koje su vrlo često plavile objekte uz ovu saobraćajnicu.

Danas tokom izvođenja radova, mještani su izrazili zahvalnost Općinskom načelniku zbog razumijevanja i rješavanja problema putne infrastrukture na što su dugo čekali, ali su izrazili i posebnu zahvalnost radnicima koji su poslove na ovom projektu obavljali na visokim temperaturama.

Sredstva za ovaj projekat u iznosu oko stotinu hiljada konvertibilnih maraka obezbijeđena su iz općinskog budžeta za 2021. godinu.

Iz lokalne zajednicu naveli su da će u narednom periodu napraviti presjek urađenog do sada, te u skladu sa finansijskim sredstvima odrediti priroriteti za dalji razvoj lokalne zajednice.

Pored ovog projekta, na području općine Banovići u toku je još nekoliko infrastrukturnih projekata kao što je izgradnja dva parking prostora i pripreme za početak rekonstrukcije i asfaltiranja puta u mjesnoj zajednici Podgorje.

(TIP)

  1. Bravo, Safere ! Sa uvoznom strujom, uz njeme cijene, slijedi zatvaranje mnogih proizvodnih kompanija i ... " etnicko ciscenje*.