Da li Sloboda izlazi iz inicijative 4R?

FK Sloboda oglasio se saopštenjem za javnost nakon utakmice protiv Sarajeva.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

˝FK Sloboda nema namjeru da komentariše suđenje sudije Bandića i pomoćnika. S obzirom na to da su sve utakmice u direktnim prenosima, komisija za sudije kao i svi ljubitelji fudbala imaju priliku ocijeniti rad arbitara, komentari kluba su nepotrebni.

Također, primili smo dosta upita o daljem radu grupe 4R, čiji je član i FK Sarajevo. FK Sloboda ne želi da komentariše naše buduće djelovanje u sklopu ove grupe jer se gubi smisao iste. FK Sloboda će nastaviti svoje djelovanje i biti svijetli primjer u m:tel BiH Premijer ligi, po načinu igre, ulaganju u omladinski pogon, i ozbiljnom pristupu vođenja kluba s ciljem pravljenja održivog kolektiva.

Foto: fksloboda.ba

Želimo se zahvaliti nevjerovatnoj tuzlanskoj publici na fantastičnoj podršci tokom cijele utakmice, a pogotovo na samom kraju, gdje su požrtvovanost i borbenost igrača nagrađeni desetominutnim aplauzom ekipi koja je ostavila sve na terenu.

Foto: fksloboda.ba

Podrška navijača sa cijelog Tuzlanskog kantona nije samo finansijski neophodna da bi se izborilo mjesto na tabeli koje zaslužujemo, nego je i kritična moralna podrška timu koji se sportski bori na svakoj utakmici˝.

(TIP)