Snimak uvježbavanja aplauza; Vučić: Ne znam ništa o tome i nije mi potrebno

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji je navodno nastao prije posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara Kliničkom centru Srbije, a na kojem navodno radnici uvježbavaju pozdrav zvanicama. Predsjednik Vučić tvrdi da ne zna šta su radnici radili prije njegovog obilaska radova na rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije i naveo da mu nisu potrebni aplauzi.

Na snimku se vidi muškarac koji se obraća okupljenim radnicima koji su, kako se pretpostavlja, učestvovali u izgradnji Kliničko centra Srbije.

„To je jedan od pet najvećih klinička centra u svijetu, ne u Srbiji ili Balkanu ili nekoj tamo Evropi, već u svijetu. Šta da vam kažem o srpskom zdravstvu? Spasao ga je Zlatibor Lončar. Mi ćemo njih ovako da pozdravimo kad budu ovdje, ja ću početi da aplaudiram, pa i vi aplaudirajte“, objašnjavao je muškarac instrukcije radnicima koji su počeli da aplaudiraju, prenosi Nova.rs.

Vučić je istakao da ne zna ništa o tom snimku.

„Ja to ne znam, ali ja da napadam radnike zbog toga neću, kao ni zbog bilo čega drugo. Vidim da vas to muči i mori gde god da dobijem aplauze, šta ćete, vama sigurno aplaudiraju spontano, a meni samo namešteno. Ako će to da vam pomogne da mislite o sebi još malo bolje i lepše. Nemam pojma ni šta su uradili radnici, niti sam to od njih očekivao“, odgovorio je Vučić na novinarsko pitanje.

Predsjednik Srbije tvrdi da je njegovo bilo samo da im „pruži ruku, pita kako preživljavaju vrućine, kao i da li rade naporno i da li mogu da završe sve u roku“.

„Nisu mi potrebni aplauzi. Na svaku vašu reč svakodnevno mogu da organizujem, gde god da se pojavim, da skupim hiljadu, pet, deset, pedeset, pa i sto hiljada ljudi. To ne radim nikada, jer to bi bilo neodgovorno“, rekao je Vučić.

(TIP/Izvor: nova.rs)