Dva jaka sistema uočljiva su iznad BiH / Šta bi nam vrijeme moglo donijeti? – Sladić: Pripreme za nestabilni četvrtak

U narednim danima će u Bosni i Hercegovini biti “prijatnije vrijeme” sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 35 stepeni. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda mogući su i lokalni pljuskovi.

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u sjevernim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C.

U srijedu se u BiH prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, prenosi Oslobođenje.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C.

U četvrtak je prognozirano umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Četvrtak će i sudeći prema još uvijek nepotpunim prognozama Nedima Sladića biti nestabilan, očekuju se jaki udari vjetra, a dva jaka sistema uočljiva su iznad BiH, napisao je Sladić uz komentar: “Pripreme za nestabilni četvrtak”.

(TIP)