Treća pobjeda u nizu: Crveno – crni na Tušnju bolji od Leotara

U 3. kolu M-Tel Premijer lige BiH na Gradskom stadionu Tušanj Sloboda je ugostila Leotar i slavilq treći uzastopni trijumf. Trebinjci su poraženi sa minimalnih 1:0 (1:0), no  tim iz Tuzle je propustio još nekoliko izglednih prilika pa da pobjeda bude ubjedljivija.

Kao što je i najavljivano, meč je bio težak odigran po sparnom vremenu, no nošeni velikom podrškom sa tribina Sloboda je veoma rano došla do pogotka.

Igrala se 6. minuta kada je u duelu Stefana Paranosa i Mladena Veselinovića ofanzivac Slobode oboren u šesnaestercu. Glavni sudija meča Adis Mulahasanović svira najstroži udarac, a loptu na bijelu tačku minutu kasnije postavlja Dženis Beganović. Najbolji strijelac iz prošle sezone sa 11 metara nije uspio savladati golmana Leotara Ristu Perišića koji brani njegov udarac, no iz „popravnog“ Dženis je siguran za vodstvo Crveno – crnih 1:0.

U prvih 45. minuta Sloboda je imala još nekoliko poluprilika, ali Trebinjci su se odbranili. Nakon predaha utakmica je otvorena u nešto slabijem tempu, a iz par kontranapada Crveno – crni nisu uspjeli povisiti prednost. Izdvajamo prodore rezervista Saše Maksimovića i Abida Mujagića koji nisu donijeli drugi pogodak. Nedostajao je završni pas pa da Trebinjci ponovo budu matirani.

Leotar se pokazao kao čvrsta ekipa koja je u pojedinim trenucima kreirala nekoliko dobrih akcija, no više od toga pred raspoloženom tušanjskom publikom nisu mogli.

Crveno – crni su u stopostotnoj seriji od tri meča i tri pobjede, a nakon Leotara izabranici Mladena Žižovića okreću se novom protivniku iz Hercegovine. U 4. kolu M-Tel Premijer Lige BiH na Tušnju dočekuju Široki Brijeg.

(TIP/Foto: fksloboda.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.