Pod kontrolom 88 od ukupno 98 šumskih požara u Turskoj

Turska je stavila pod kontrolu 88 od ukupno 98 šumskih požara koji bjesne širom zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovu informaciju podijelio je turski ministar šumarstva i poljoprivrede Bekir Pakdemirli na Twitter profilu.

“Stavili smo pod kontrolu 88 od 98 šumskih požara koji su izbili između 28. i 31. jula. Napori za suzbijanje deset požara nastavljaju se s velikom predanošću”, napisao je Pakdemirli.

Ministar je naveo kako se nastavlja borba s jednim požarom u Adani, tri u Antalyi, tri u Mersinu, dva u Mugli i jednim u Osmaniyeu.

Sva državna sredstva mobilisana su na gašenje požara prema uputama turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Uprava za upravljanje katastrofama i hitnim slučajevima (AFAD) navodi da su požari u Manavgatu pogodili 271 osobu te da su 73 hospitalizirane. U požarima su smrtno stradale tri osobe.

U požarima širom Mugle, povrijeđeno je 49 osoba. Što se tiče požara u Mersinu, iz AFAD-a je navedeno da je 6.386 osoba iz okruga Aydincik i Silifke evakuisano na sigurna područja.

U Manavgatu pronađena tijela dvije osobe

U distriktu Manavgat, u Antaliji, gdje posljednjih dana bjesne požari, pronađena su tijela dvije osobe koje su učestvovale u gašenju požara, javlja Anadolu Agency (AA).

Timovi za gašenje požara poslani su na lokaciju Beloluk, u četvrti Gebece, nedaleko od Manavgata.

Nakon istraživanja provedenog u regiji pronađena su tijela dvije osobe koje su učestvovale u gašenju požara, dok su dvije povrijeđene osobe prebačene u bolnicu.

(TIP/Ivor: Anadolija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. В сегодняшнем обществе финансовые трудности встречаются часто, и каждый из нас может оказаться в ситуации, когда необходима дополнительная финансовая поддержка.…

  2. В сегодняшнем обществе финансовые сложности не редкость, и каждый из нас может оказаться в ситуации, когда потребуется дополнительная финансовая помощь.…

  3. В настоящей эпохе финансовые сложности встречаются часто, и каждый из нас может оказаться в ситуации, когда необходима дополнительная финансовая поддержка.…

  4. В сегодняшнем обществе финансовые трудности не редкость, и каждый из нас может оказаться в ситуации, когда необходима дополнительная финансовая поддержка.…