Izetbegović otkriva šta će se desiti ukoliko Dodik pređe crvenu liniju? – Krene li u smjeru sukoba biće uklonjen na ovaj ili onaj način

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović upozorio je na opasnosti kojima bi Dodik bio izložen ukoliko se odluči zaoštriti stanje u Bosni i Hercegovini. Na pitanje šta ako se Dodik pokuša uhapsiti, a on se usprotivi tome, Izetbegović kaže kako je i taj scenarij moguć.

Lider SDA smatra da će Dodik biti u velikim problemima kada u BiH stigne novi visoki predstavnik Christian Schmidt te kako će “Dodik imati problem i s međunarodnom zajednicom, a da mu u slučaju zaoštravanja odnosa ni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neće moći pomoći”.

Tokom gostovanja na Hayatu Izetbegović je dao i odgovor na pitanje šta ako se Dodik odluči preći „crvenu liniju“ i krenuti u smjeru konflikta i sukoba.

-Ako on krene na to da krene vući unazad u smjeru nekih konflikata i sukoba, onda će doživjeti ono što je neophodno, sigurno će biti uklonjen na ovaj ili onaj način, kazao je Izetbegović, prenosi Oslobođenje.

(TIP)