Još jedan član kriminalnog klana Belivuka tvrdi da se sastajao s Vučićem

Marko Miljković, koji se nalazi u pritvoru pod optužbama da je kao član grupe Veljka Belivuka učestvovao u ubistvima i trgovini drogom, tvrdi da se sastajao sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predsjednikom države Aleksandrom Vučićem, navodi se u dijelu njegovog policijskog iskaza u koji je NewsMax Adria imao uvid.

On je navodno negirao sva krivična djela za koja se tereti, a Vulina je navodno upoznao preko svog dede Svetozara Vujačića, koji je savjetnik ministra.

Miljković je kazao da je ministra Vulina upoznao u jesen 2019. godine u noćnom klubu „Gotik“ u Karađorđevoj ulici.

„Tad nam je Vulin predložio da im nađem jedan ‘štek’ (skrivenu, bezbjednu lokaciju) van Beograda na neko određeno vrijeme“, naveo je Miljković.

S Vučićem se nalazio u stanu

Navodno se sa bivšim ministrom policije Nebojšom Stefanovićem nikada nije sreo, ali je naveo da se sa Vučićem našao u stanu na Zvezdari, koji je i Belivuk spominjao u svom iskazu u koji su imali uvid novinari Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

„Vučić mi je tada rekao da ja slobodno mogu da se nalazim sa Aleksandrom Vulinom i da sarađujem sa njim jer je on njegova desna ruka… Vulina sam prvo vodio u dvije kuće to je jako bitno, na lijevoj obali Dunava, to znači Krnjača, Borča, Ovča i tako dalje. Njemu se tamo nisu svidjele te dvije kuće iz više razloga, ali glavni razlog je bio zato što sam ja upravo iz tih krajeva, pa da nas ne bi povezivali“, navodno je kazao Miljković.

On je dodao i da je Vulina nakon toga odveo na lokaciju u Ritopeku, kojom je Vulin bio „oduševljen“, a da mu je rekao da „u tu garažu niko ne dolazi dok je oni koriste“.

U iskazu je Miljković navodno kazao i da se sa Vulinom posljednji put vidio u ljeto 2020. godine, kada mu je tražio da predsjednika Višeg suda Aleksandra Stepanovića uceni snimkom koji je trebala da napravi starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, tadašnja verenica Milovana Tadića Mikse, šefa obezbjeđenja Veljka Belivuka.

Vulin negirao

Miljković se u iskazu osvrće i na slučaj Jajinci, ali i na Jovanjicu, o čemu će, kako se navodi, govoriti u nastavku postupka.

Vulin je prethodno u medijima komentarisao iskaz sa saslušanja Marka Miljkovića, ocijenivši da se na osnovu njegovih riječi može zaključiti da osumnjičeni i u zatvoru dobijaju povjerljive informacije.

„Taj klan je predugo postojao i sada su u zatvoru i neće izaći iz zatvora do kraja svog života. Znamo šta im je cilj, a to je da bace ljagu na MUP i sve operativce koji rade na slučaju“, izjavio je Vulin o Miljkovićevoj odbrani.

Predsjednik Vučić je tokom jučerašnjeg TV gostovanja rekao da Belivuka ili Miljkovića nikada nije „ni čuo, ni vidio“, kao i da je spreman da svoj iskaz dokaže na poligrafu.

(TIP/Izvor: Newsmax Adria, Beta/Foto: Nova.rs)