‘Tuzla pleše’

U okviru Ljeta u CPR-u, članovi Centra za ples i rekreaciju iz Tuzle plesali su u centru grada. Plesala se disko koreografija, jerusalema, salsa, rumba, samba, bečki valcer, fokstrot, bachata, kizomba, lambada. Djeca su plesala hip hop i na kraju, veličanstveni balet.

Cilj ovih aktivnosti je približiti ples svakom čovjeku bez obzira na godine, od tri do 60+ godina. Ples oplemenjuje, on je jedna od najboljih antistresnih tehnika, ali i oblika rekreacije. Shodno tome, planirali su realizirati aktivnost: ‘Tuzla pleše’ koja će se realizirati 21. augusta, subota, na Trgu Slobode sa početkom u 20 sati. To će biti zabava, ples, razonoda i edukacija.

Ovu aktivnost će voditi svima dobro poznati dugogodišnji takmičar i plesač Alan Alagić, uz podršku svih trenera iz Centra za ples i rekreaciju. Oni će sve prisutne sugrađane ili turiste naučiti osnovne korake plesova koji se najčešće susreću na zabavama.

˝Doći će nam bratski Plesni studio Shadows, njih 15. Oni će otplesati svoj performans. Sve aktivnosti su usmjerene na kreativnu pripremu ove velike zabave i zanimljivog događaja za Tuzlu i šire. Sve je besplatno. Vaše je da dođete, oslobodite se stida i ukočenosti i plešete zajedno sa svima nama. Prvo će vam članovi svih grupa predstaviti ono šta rade u CPR-u i što biste vi mogli postići ako odlučite da se upišete i naučite više. Ako to ne želite, naučit ćete osnovni korak i imati više samopouzdanja u svakoj novoj situaciji˝, saopštili su iz CPR-a.

(TIP)