Najveća akcija GPBiH: Otkriven kamp za proizvodnju droge

Pripadnici Granične policije BiH na području Velike Kladuše, uspješno su realizirali Operativnu akciju Eskobar, koja je usmjerena na razbijanje organiziranih kriminalnih skupina u vezi s neovlaštenim prometom opojnih droga.

Tijekom operativne akcije, otkriveno je oko 6.000 stabljika indijske konoplje u namjenski izgrađenom kampu za proizvodnju i uzgoj opojne droge marihuane, koja se distribuirala kako na unutarnjem tako i na tržištu Europske unije.

Podrška Graničnoj policiji BiH u realizaciji ove operativne akcije bila je Postrojba za specijalnu podršku SIPA-e, s kojima Granična policija BiH kontinuirano surađuje i bilježi izvrsne rezultate u borbi protiv svih oblika kriminaliteta. Radi specifičnosti situacije i aktivnosti tijekom realizacije, podrška Graničnoj policiji BiH pružena je i od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Operativna akcija se odvijala pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a sudjelovalo je ukupno 110 policijskih službenika.

Uhapšene su četiri osobe, svi državljani BiH.

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je važnost ove operativne akcije i zahvalio svima koji su sudjelovali kako bi se realizirala dosad najveća operativna akcija GPBiH protiv zloupotrebe opojnih droga.

„Središnji istražni ured Granične policije, odsjek za prikrivene operacije, realizirao je, dosad, najveću i najsloženiju akciju usmjerenu na razbijanje organiziranih kriminalnih skupina koje se bave uzgojem i neovlaštenim prometom opojnih droga. Ovim putem im zahvaljujem na maksimalnoj angažiranosti i višemjesečnoj istrazi uz korištenje posebnih istražnih radnji, kao i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske te Tužiteljstvu BiH, uz čiju podršku je realizirana navedena operativna akcija“, rekao je ravnatelj Galić.

U kontinuiranoj borbi protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta, Granična policija BiH maksimalno je angažirana i bilježi izvrsne rezultate rada, unatoč svim problemima i izazovima s kojima se suočava. OA Eskobar je dosad najopsežnija operativna akcija GP protiv zloupotrebe opojnih droga, a odsjek za prikrivene operacije Središnjeg istražnog ureda GPBiH nastavlja aktivnosti na realizaciji operativnih akcija u vezi s navedenim.

(TIP/Izvor: bhrt.ba)