Hrskave palačinke u tren oka: Bucke od krumpira kojih se ne možemo zasititi

U Britaniji za doručak tradicionalno cvrči bubble and squeak, odnosno popečci od pirea kojima se dodaje i povrće te slanina. No poželite li napraviti vegansku verziju bez glutena i to je moguće u nekoliko koraka…

Popečci ili debeljuškaste palačinke od krumpira spas su za višak pirea, a prema želji u smjesu možete dodati i povrće poput pirjanog kupusa, komadića kelja ili brokule kuhane na pari te omiljenih začina poput kurkume ili peršina.

Sastojci za bubble and squeak:

2 šalice pirea
2 češnja češnjaka
sol i papar, peršin
2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

1. Pomiješajte pire s usitnjenim češnjakom, peršinom, solju i paprom.

2. Zagrijte maslinovo ulje, a smjesu podijelite u 8 debeljuškastih palačinki.

3. Pržite ih na ulju sa svake strane oko pet minuta pa prebacite na upijajući papir, prenosi Dnevnik.hr.

(TIP/Foto: Shutterstock)