Eminentni stručnjaci iz svijeta dolaze na simpozij u Tuzlu

Drugi Internacionalni Simpozij o smanjenju smrtnosti majki i novi napreci u kliničkoj medicini je skup najvećeg formata iz ove oblasti i velika je čast što je Bosna i Hercegovina dobila priliku da bude domaćin takvog događaja. Simpozij je  posebno priznanje bh. ljekarima u ovoj oblasti i dokaz da prate sve svjetske trendove u perinatalnoj medicini. Simpozij će biti održan u Tuzli u Hotelu Tuzla 17. i 18.09.2021. godine u organizaciji Internacionalne akademije perinatalne medicine i Internacionalane akademije nauke i umjetnosti BiH.

Eminentni stručnjaci iz 10 zemalja svijeta govorit će o najnovijim dostignućima u perinatalnoj medicini, o brojnim temama vezanim za zdravlje žena, majki i djece.Na Simpoziju će biti održani posebni paneli posvećeni Bosni i Hercegovini i zemljama regiona. Također će se razgovarati o problemima smrtnosti majki na porođaju kao i kako smanjiti maternalni mortalitet te iz oblasti humane reprodukcije i njenog značaja za sve ostale aktivnosti.

Simpozij  će okupiti stručnjake iz Savezne Republike Njemačke, Republike Finske, Kraljevine Švedske, USA,   Ujedinjenih Arapskih Emirata, Talijanske Republike, Helenske Republike/ Grčke, Republike Hrvatske, Savezne Republike Nigerije, Arapske Republike Egipta, Republike Indije, Države Katar, Kraljevine Saudijske Arabije, Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regije, Evrope i svijeta.

(TIP)