Kompanija Ford kreirala parfem s mirisom benzina

Proizvođač automobila Ford je smislilo kako da olakšaju prelaz sa benzina na električni pogon, i to kreirajući novi parfem s mirisom benzina.

Ovim novim “benzinskim” parfemom Ford pokušava da svoje kupce prilagodi činjenici da će njihov kultni Mustang u budućnosti voziti na struju.

Prema istraživanju koje su sproveli, svaki peti vozač automobila smatra da će mu pri prelasku na električni automobil najviše nedostajati miris benzina. Gotovo 70 odsto ispitanika je izjavilo da će im miris oktana nedostajati barem u nekoj mjeri.

Ako je vjerovati ovom istraživanju, ljudi su miris benzina rangirali među one najpoželjnije, prijatnije od mirisa vina ili sira, otprilike ga stavivši na nivo s mirisom novih knjiga.

Sve to je dalo ideju Fordovim stručnjacima, pa su kreirali parfem “Splash And Dash” pod nazivom “Mach-Eau”, parfem koji miriše na vozilo s pogonom na fosilna goriva.

Osim benzina, u njemu se nalaze “dimne nijanse, ljuspice gume te ‘životinjska’ komponenta” kako bi se stvorio “utisak konja“. Sve to bi trebalo da podsjeća na naslijeđe marke Ford i njihovog klasičnog Mustanga.

Stručnjaci za mirise su pri izradi ovog parfema analizirali hemikalije koje se mogu naći u enterijeru vozila, u njihovim motorima i benzinu. Stopili su ih s klasičnim sastojcima parfema kao što su đumbir, lavanda, geranijum i sandalovina, koji su dodali tonove završnom mirisu.

Parfem neće biti dostupan u slobodnoj prodaji, već će poslužiti Fordu u misiji “razbijanja mitova o električnim automobilima i uvjeravanja tradicionalnih entuzijasta u potencijale električnih vozila”.

(TIP/Izvor: bhrt.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. [url=https://arusak-attestats.ru/]http://arusak-attestats.ru[/url] - Можно ли купить аттестат – путь для вашему перспективам. На нашем сервисе вы сможете без труда и быстро…