Isti ručak u Albaniji košta 10 KM, u BiH 14 KM, u Crnoj Gori 16 KM, a u Hrvatskoj…

U Crnoj Gori je posve relaksirana situacija što se tiče epidemije Covida-19. Nije problem ući u zemlju jer su zbog turističke sezone relaksirane sve mjere. Crnogorci si to mogu priuštiti jer imaju nizak broj zaraženih i procijepljenu trećinu odraslog stanovništva. No, za raditi ikoji posao u turizmu, bilo je potrebno cijepiti se, kaže se u prilogu RTL-a Danas.

Za razliku od Albanije, u trgovinama i bankama u Crnoj Gori nose se maske. Na mjere se pazi, ali se također pokušava iskoristiti sve što se može od sezone.

Uspoređujući cijene u okruženju, kuglica sladoleda u Albaniji preračunato košta tri kune, u BiH šest, u Crnoj Gori osam, a u Hrvatskoj deset kuna. Kada se usporedi cijena rižota od morskih plodova, najskuplji je u Hrvatskoj po cijeni od 80 kuna, a najjeftiniji u Albaniji gdje košta 40 kuna. U BiH ćete morati platiti 53 kune, a u Crnoj Gori 60 kuna.

Iako je Hrvatska skuplja od ostalih zemalja u regiji, mora se istaknuti i da su njihova komunalna i turistička infrastruktura daleko razvijenije pa stoga te cijene možda imaju svoju opravdanost, navodi se u prilogu. Prema mišljenju novinarke RTL-a Danas, najbolje ljetovanje je u Budvi, prenosi Depo.ba.

(TIP)