Civilna zaštita Grada Tuzla poziva sve na oprez

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi lokalno mogu biti i obilniji. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Uz grmljavinske oblake su mogući jaki udari vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.  Pljuskovi i grmljavina se očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25°C.

U nedjelju, 18.07.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Bosni padavine lokalno mogu biti i obilnije. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Uz grmljavinske oblake su mogući jaki udari vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26°C, na jugu zemlje do 31°C.

U ponedjeljak, 19.07.2021., u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine lokalno mogu biti i obilnije. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 30°C.

Civilna zaštita Grada Tuzla poziva sve na oprez zbog najavljenih velikih količina padavina

Služba civilne zaštite Grada Tuzla je izdala upozorenje svim građanima, javnim preduzećima i službama koje djeluju unutar civilne zaštite, mjesnim zajednicma, na najavljene vremenske neprilike koje mogu pogoditi naš grad.

Uzimajući u obzir podložnost Grada Tuzla opasnostima od poplava i klizišta, ovakva prognoza vremena nameće potrenu osiguranja pripravnosti za adekvatan odgovor ukoliko nastanu pomenute opasnosti, a i preventivnog djelovanja kako bi se spriječile posljedice po živote i zdravlje građana kao i štete na materijalnim dobrima. U tom cilju potrebno je da svako u svojoj nadležnosti preduzme mjere pripravnosti u danima vikenda, saopćeno je iz Civilne zaštite Grada Tuzla.

(TIP/Foto: TANJUG/Zoran Žestić)