Načelnik Banovića Bego Gutić obišao radove na dionici Seona – Orahovica

Banovićki načelnik dr. Bego Guti je zajedno sa prvim saradnicima obišao radove koji se izvode na dionici putu između općina Banovići i Lukavac.

Radovi na dionici Seona-Orahovica, koja spaja dvije povratničke mjesne zajednice ali i dvije općine; Banoviće i Lukavac počeli su 21. juna.

-“Danas smo se na terenu uvjerili da radovi idu dobrom dinamikom i u skladu sa planom, te se nadamo da će izvođači uspjeti završiti planirani posao u skladu sa planom i da će se stanovnici Banovića i Lukavca konačno dobiti bolju putnu komunikaciju na dionici između ove dvije općine”, – kazao je načelnik Gutić.

Projekat zajedničkim finansijskim i drugim resusima implementiraju Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH, te općine Banovići i Lukavac. Sredstva u iznosu od 300 hiljada KM zajedno su obezbijedila tri investitora potpisivanjem Sporazuma kojim su definisali način implementacije projekta.

Projekat će se realizovati u nekoliko faza. Prva faza podrazumijeva sanaciju i asfaltiranje puta dužine 2.300 metara, a druga faza dodatnih 300 metara. Izvođač radova za prvu fazu je firma BALAGEM d.o.o iz Gradačca, dok će poslove predviđene u drugoj fazi obavljati firma RIAL-ŠPED d.o.o. Doboj Istok.

Treća faza projekta podrazumijeva nastavak, odnosno obezbjeđenje finansijskih sredstava za uređenje preostalih 1.150 metara, a kako je ranije dogovoreno, ona će biti obezbjeđena od strane Federalnog ministarstva raseljnih osoba i izbjeglica.

(TIP)