Karatisti u TK donijeli tri nove svjetske medalje

Seniorsko zlato i sedmo mjesto u konkurenciji juniora, koje su bosanskohercegovački karatisti iz Tuzlanskog kantona ostvarili na Svjetskom kupu za seniore U21 i Svjetskoj ligi 1 za kadete i juniore, bili su povod za današnji prijem uspješnih karatista u Uredu premijera TK.

Premijer Kadrija Hodžić, koji se i sam bavio karateom, je pohvalio cjelokupan odnos kojeg mladi karatisti imaju prema sportu, te izrazio svoje razumijevanje za njihova odricanja kako bi ostvarili vrhunske sportske rezultate. S tim u vezi uputio im je riječi podrške, te njima i njihovim trenerima čestitao na ostvarenim sportskim rezultatima.

Kako je danas rečeno, radi se o najvećem uspjehu u karateu u Bosni i Hercegovini u zadnjih 10-tak godina.

„Ovo je najveća ovogodišnja karate manifestacija na kojoj je nastupilo 2.000 takmičara iz 51 države. Osim Stefani i Sandra Krešića, članova karate kluba „DO“, izvrstan rezultat i zlatnu medalju osvojio je i Sadin Mulahalilović, član karate kluba Zmaj iz Gradačca“, kazao je predsjednik UO karate kluba „DO“ i trener Anto Krešić, ističući da ostvareni rezultati imaju posebnu težinu ako se uzme u obzir činjenica da su reprezentativci ove svjetske rezultate postigli unutar  mjesec dana.

Ovom prilikom izražena je i zahvalnost Vladi Tuzlanskog kantona za dosadašnju podršku.

(TIP)