Odbačena krivična prijava za silovanje protiv glumca Branislava Lečića

Više javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld koja je glumca Branislava Lečića optužila za silovanje, potvrdio je za Nova.rs advokat Božo Prelević, koji zastupa Štajnfeld. On navodi da je ta odluka nepravosnažna.

“Danijela ima pravo na prigovor. Mi ćemo iskoristiti to pravo i ići dalje”, kazao je Prelević.

Upitan da li mu je bilo poznato iz kojih je razloga Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Lečića, on kaže da je “jedan broj zanimljivih ljudi u policiji dao iskaze kojima je tužilac povjerovao”.

“Jedan od njih je i poligraf. Tužilac je povjerovao jednom broju zanimljivih osoba”, navodi Prelević i dodaje da budući da ta odluka tužilaštva nije pravosnažna o drugim detaljima ne želi govoriti.

U martu podnesena krivična prijava protiv Lečića

Danijela Štajnfeld u martu je podnijela krivičnu prijavu protiv glumca Branislava Lečića, koga je optužila da ju je tokom 2012. godine silovao, u vrijeme kada su zajedno radili na jednoj predstavi.

Ona je prvo prošle godine u svom dokumentarnom filmu otkrila da ju je silovao stariji kolega iz Srbije.

Potom je i glumica Merima Isaković izjavila da ju je prije 43 godine, u vrijeme dok su bili kolege na Fakultetu dramskih umjetnosti, Lečić seksualno uznemiravao. Lečić je odbacio sve optužbe.

Tužilaštvo obrazložilo odluku

Nakon ove informacije, više tužilaštvo u Beogradu je obrazložilo odluku o odbacivanju krivične prijave.

Naveli su da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično djelo, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Dodaje se da je “nakon prikupljenih potrebnih obavještenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cijenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno da ne postoji ni jedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnijete krivične prijave”.

(TIP/Izvor: N1/Foto:  Nova.rs/Zoran Lončarević, Filip Krainčanić)