Dobar poljubac intimniji je od samog seksa: Puno otkriva o njemu, i vama!

Njegov i vaš omiljeni stil ljubljenja otkriva više nego što mislite…

TANGO JEZIKOM

Ako on ima više samopouzdanja i drskosti, vjerojatno će prvi ponuditi jezik. Ako imate osjećaj da se hrvate s pitonom, on je možda predrzak za vas. (Ili jednostavno nema znanja ni vještine.) A ako mu želite pokazati svoju zabavnu, neustrašivu i samosvjesnu stranu, preuzmite vodstvo i sami započnite poljubac.

NJEŽNO

Ako se dečko ljubi nježno, to je možda uvod u to kako će se ponašati prema vama i u ostalim aspektima veze. No budite oprezni jer ovo ne može biti jedina stvar po kojoj ćete prosuđivati. Stručnjaci upozoravaju da se ne zanosite idejama o idiličnoj zajedničkoj budućnosti ako vas ljubi nježno, a s druge strane udara nogom vašeg psa.

OČI ŠIROM OTVORENE ILI ZATVORENE

Nekim je ljudima držanje očiju otvorenima tijekom ljubljenja preintimno. Ako partneri gledaju jedno drugo ljubeći se, to pokazuje veliku uzbuđenost i govori koliko ste intenzivno strastveni i spremni za avanturu. Oni koji se ljube zatvorenih očiju, vjerojatno su tradicionalniji i više se drže moralnih pravila.

LIJEVO, DESNO

Dr. Julian Greenwood sa Stranmillis University Collegea u Belfastu proveo je istraživanje pokušavajući saznati otkriva li nešto o osobnosti strana na koju je nagnuta glava tijekom ljubljenja. Otkrio je da 80 posto muškaraca i žena ima glavu nagnutu udesno, što je nevezano s time jesu li dešnjaci ili ljevaci. „Naginjući glavu desno osoba pokazuje lijevi obraz koji kontrolira emotivna desna cerebralna hemisfera“, kaže Greenwood. To znači da su te osobe emotivnije u pokazivanju uzbuđenja nego ostalih 20 posto koji naginju glavu ulijevo dok se ljube.

VRUĆE I SNAŽNO

Onaj koji ljubi uz puno dodira i uzdaha nije nužno na audiciji za pornofilm i ne mora značiti da ima napadaj astme. To je možda dečko koji uvijek dobije ono što želi. On je istinski uzbuđen, ali ako disanje i pipkanje eskaliraju, to možda pokazuje da je u žurbi i preplavljen osjećajima. Smirite stvari – odmaknite se i onda opet krenite.

Kako poljupcima ubiti strast?!

Ljubljenje isključivo jezikom. To je strateški poljubac koji podsjeća na očaj i može pokazivati da je on prebahat, voli zapovijedati i da je predemonstrativan.

Vešmašina (treba li detaljniji opis) vas vodi u neugodno preopterećenje poljupcem. On se trudi pokazati svoje vještine, ali jednostavno ne zna koji potez bi izveo prvi.

Poljupcu u stilu zlatne ribice nedostaju emocije. Taj je dečko vjerojatno stidljiv i rezerviran. Ima nešto iskustva, no nada se da ćete vi preuzeti vodstvo i pokazati mu što vam se sviđa.

Izjedač može biti kinki, ali agresivan poljubac koji graniči sa sadomazohizmom i daje naznake da vas vidi kao nešto malo više od svog posjeda.

(TIP/Izvor: Cosmopolitan.hr)