Italijani donijeli pehar sa Eura u Rim

Nogometna reprezentacija Italije stigla je jutros u Rim nakon velikog uspjeha i osvajanja Evropskog prvenstva u nogometu pobjedom nad Engleskom nakon penala na Wembleyu.

Giorgio Chiellini, kapiten italijanske nogometne reprezentacije, podigao je danas pehar sa Evropskog prvenstva pred navijačima u Rimu nakon povratka iz Londona i sinoćnjeg trijumfa nad Engleskom u velikom finalu na Wembleyu.

Doček na aerodromu

Među igračima za koje je upriličen doček na aerodromu bio je i Leonardo Spinazzola, koji nakon povrede u utakmici četvrtfinala protiv Belgije nosi štake.

Premijer Mario Draghi jedan je od mnogih koji su iskoristili priliku da naprave selfie sa pobjedničkim timom.

Izvor : Na aerodromu je bio i povrijeđeni Spinazzola (REUTERS/Alberto Lingria)

Pohvale italijanskih medija

Italijanski mediji prepuni su pohvala na račun italijanske reprezentacije i prikazane igre. “Ovo je predivno!”“Mi smo Evropa!”“Italija je kraljica Evrope!”, neki su od naslova u italijanskoj štampi.

“Na Wembleyu je konačno zavladala tišina, nakon što su zviždali, vikali, zavijali. Svaki Italijan se tokom ta dva sata ponovo osjećao kao džin”, piše “Gazzetta dello Sport”.

Italijanski reprezentativci krenuli su sa aerodroma na odmor u hotel, a potom će ih primiti predsjednik Sergio Mattarella, koji je išao u London da ih bodri, prenio je AFP.

Podsjetimo, Italija je sinoć pobijedila reprezentaciju Engleske u penalima i po drugi put nakon 1968. godine postala evropski prvak.

(TIP/Srna/Foto: REUTERS/Alberto Lingria)