Zagreb: Projekcija “Cvijeta Srebrenice” u znak sjećanja na žrtve genocida

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) program obilježavanja 26. godišnjice genocida u Srebrenici završava svjetlosnom projekcijom cvijeta „Sjećanje“ na Zagrebačkim fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice, javlja Anadolu Agency (AA).

Armin Hodžić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) , izjavio je kako se projekcija Cvijeta Srebrenice na zagrebačkim fontanama održava već niz godina uzastopno.

„Time se prisjećamo 26. godišnjice od počinjenja genocida u Srebrenici, kada je u gradu i okolini ubijeno preko osam tisuća muškaraca i nevinih civila od strane srpskih vojnih i paravojnih snaga u Bosni i Hercegovini”, kazao je Hodžić.

I ove godine posjetiteljima su podijeljene majice sa cvijetom „Sjećanje“ koji je nikao iz bola i predstavlja simbol borbe protiv genocida i masovnih stradanja ljudi, ističe organizator. Bijela boja latica predstavlja stradanje nevinih ljudi, zelena boja u središtu cvijeta predstavlja nadu, a 11 latica simbolizira dan tragedije, 11. srpanj 1995.

Svjetlosna projekcija cvijeta „Sjećanje“ održat će se i na Dan sjećanja na genocid u Srebrenici, 11. srpnja 2021. od 21.00 do 23.00 sata.

(TIP/Izvor: Anadolija)