Foto/Premijer TK Hodžić upriličio prijem za predstavnike seniorske reprezentacije BiH u karateu

Povodom odlaska na Evropsko prvenstvo u karateu za seniore i parakaratiste, premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić primio je u petak najuspješnije karatiste odnosno predstavnike seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine iz klubova sa prostora Tuzlanskog kantona. Premijer Hodžić je ovom prilikom čestitao reprezentativcima na postignutim rezultatima, zaželivši im mnogo uspjeha na Europskom prvenstvu.

Naglasio  je da su oni perjanice Tuzlanskog kantona i grada Tuzle, napominjući značaj posvećenosti trenera za dostignuća mladih sportista.

„Tuzlanski kanton kontinuirano podržava reprezentativce i izdvaja sredstva iz Budžeta za njihov rad, i to će nastaviti i u narednom periodu“, kazao je premijer Hodžić.

Poručio je da će se u skladu s mogućnostima pronaći dodatni prostori za odvijanje trenažnih procesa, kako bi se sportistima, posebno onima koji su usmjereni ka vrhunskom sportu, obezbijedili bolji uslovi za osvajanje najznačajnijih medalja na takmičenjima.

Karatisti  su se zahvalili premijeru Hodžiću na prijemu, a govoreći o postignutim rezultatima poručili su da im je cilj da se karate kao sport postavi na bolji  nivo.

Delegaciju sportista su činili uspješni karatisti TK, nosioci brojnih svjetskih i evropskih medalja, reprezentativci Stefani Krešić i Hamza Čajić, zatim Boris Kasumović, jedini predstavnik BiH u parakarateu, njegov trener i pratilac Nermin Hadžić i predsjednik Karate saveza TK Fikret Selman.

Uz premijera Hodžića, današnjem prijemu je prisustvovala pomoćnica ministra za sport Lejla Elezović.

(TIP)