Saradnja Vlade TK i OSCE-a na zavidnom nivou

Na  sastanku premijera TK Kadrije Hodžića sa šefom Ureda u Tuzli Misije OSCE-a u BiH Damirom Gnjidićem i službenicom za demokratski razvoj Dragicom Karadžin, saradnja Vlade TK i OSCE-a je ocijenjena izuzetno uspješnom.

Ovom prilikom poseban akcenat razgovora posvećen je aktivnostima koje Vlada TK realizira u pogledu prevencije i borbe protiv korupcije, povećanju transparentnosti rada, ali i drugim društvenim pitanjima.

„Vlada Tuzlanskog kantona je uradila značajan broj, set stvari u pogledu borbe protiv korupcije i to je jasan pokazatelj njenog opredjeljenja. Rebalans Budžeta TK za 20201.godinu, kojim su predviđena sredstva za rad Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom je i čvrsta potvrda ovog kursa“, kazao je šef Ureda OSCE-a u Tuzli Damir Gnjidić čestitajući premijeru Hodžiću na realiziranim projektima.

Također je konstatirano da je saradnja Vlade TK u cjelini, a posebno Ministarstva pravosuđa i uprave sa kancelarijom OSCE-a, na najvišoj mogućoj razini.

Ipak, danas je izražena i potreba da se nedavno usvojena Strategija za borbu protiv korupcije detaljnije prezentira i predstavi kako političkim faktorima u Tuzlanskom kantonu, tako i cijeloj javnosti. Takva prezentacija ima za cilj bolje upoznavanje sa onim što treba da uslijedi u narednom periodu, ali i da građane i sve zainteresirane detaljnije upozna sa fokusom rada i aktivnostima koje će provoditi novoformirani Ured za borbu protiv korupcije.

Premijer Hodžić se predstavnicima OSCE-a zahvalio na pruženoj podršci, te ih pozvao da i dalju budu konstruktivan partner i korektiv institucijama Tuzlanskog kantona.

(TIP)