SDP: Populizam u režiji KO SDA Tuzla

Od decenijskih nosioca vlasti u TK (KO SDA) ako ni zbog čega drugog, onda zbog dugogodišnjeg iskustva očekivali smo više.  Malo više od jeftinog populističkog saopćenja utemeljenog na špekulacijama i pretpostavkama koje za cilj ima stvoriti imaginarne neprijatelje za društvo, i jos važnije nametnuti sebe kao spasioce i dobročinitelje, navode iz Kantonalne organizacije SDP Tuzla.

˝Naravno, neprijatelji u ovom slučaju smo mi i partneri, a spasioci bi bili dugogodišnji i privilegovani kadar SDA. Saopćenje sa pregršt žalopoljki oko legalnih smjena nelegalno imenovanih!

– Za par mjeseci rada utvrdili smo brojne apsurde u radu i poslovanju javnih preduzeća koji se tuše u dugovima dok su milionske tužbe pred vratima.

– Paralelno s tim, dugovanja nisu bila prepreka da vaši visokopozicionirani kadrovi imaju enormno visoke plate!

– Švicarski standard predsjednika Kluba SDA sa mjesečnim primanjima većim od 7.000, 00 KM je posebno šokantan.

– Škole ste pretvorili u stranačke poligone. Analizirajući stanje utvrdili smo da oko 75% direktora škola je “nestranački” sa pozicije direktora bilo na listama za Lokalne izbore 2020.godine.

Godinama ste urušavali ulogu i položaj prosvjetnog radnika u kome ste vidjeli priliku za stranačku glasačku mašineriju.

– U institucijama kulture, u vrijeme pandemije i moratorija, dok su ustanove vodile bitku za opstanak zbrinjavali ste stranačke poslušnike.

Primjera je mnogo …

– Dobri rezultati našeg odgovornog rada su neminovni, ali ono na što nećemo zažmiriti jeste bahato i često nezakonito djelovanje grupa ili pojedinaca koji su sa svoje funkcije ili položaja nanijeli ogromnu štetu društvu u cjelini.

I, iz tog razloga čudi da niste još brutalniji …˝, saopštili su iz SDP-a.

(TIP)