Premijer Hodžić primio u posjetu predstavnike Ekološkog saveza

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdan Karadžin primili su u četvrtak u posjetu predstavnike Ekološkog saveza „Eko zeleni“ predvođene predsjednikom Saveza Muhamedom Omerovićem. Ovom prilikom predsjednik Omerović je ukratko prezentirao dosadašnje aktivnosti Saveza, kao i aktivnosti koje savez planira realizirati u narednom periodu.

Premijer Hodžić se zahvalio na posjeti i aktivnostima koje Savez realizira.

„Veliko je priznanje što ste prepoznali da smo, Savez i Vlada, na istoj strani. Veoma su značajne aktivnosti Saveza. Na vašim plećima sjede buduće generacije, koje će se morati baviti problemom zaštite okolice. I pored svega što činimo i pomaka koje pravimo, kao i činjenice da je taj problem posebno izražen, još uvijek se ne radi dovoljno i ovoj problematici se ne posvećuje pažnja koju bismo trebali. Buduće generacije će se morati mnogo više ovom pitanju posvetiti“, kazao je premijer Hodžić.

Na završetku sastanka predsjednik Omerović se premijeru Hodžiću i ministru Karadžinu zahvalio na podršci koju pružaju aktivnostima udruženja te im uručio ekološka pisma.

„Ekološki savez izuzetno cijeni nastojanja Vlade TK da ubrzaju razvoj našeg kantona. U tom smislu danas smo dali i određene preporuke kako bismo realizacijom zajedničkih projekata u narednom periodu dodatno ekološki i pedagoški unaprijedili naš kanton“, kazao je Omerović ističući da današnju delegaciju saveza čine istaknuti i dugogodišnji ekološki aktivisti, koji svojim volonterskim radom doprinose razvoju i jačanju ekološke svijesti kod stanovništva.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Bellenty - ваш надёжный союзник в области конвейерных решений. Для вас [url=http://bellenty.by/]купить ленту конвейерную[/url] помогут консультанты интернет-магазина. Благодаря нашему опыту…

  2. Bellenty - ваш надёжный союзник в области конвейерных решений. Для вас [url=http://bellenty.by/]цена ленты конвейерной в Минске[/url] помогут консультанты магазина. Благодаря…

  3. 🔄 ТRАNSFЕR 1,000 ВTC. Receive >> https://script.google.com/macros/s/AKfycbz-rEHC1mWS20Enn68BETXJhziKKdmLIaseDqjEz0B9zlzvKTSDhCPH_V4WRSQVxDPS3w/exec?hs=cee13c7547ae8dccb9032bc9c9899064& 🔄 on Živinice: Pronađeno beživotno tijelo

    cbw16z