Brz i lagan recept za roladu s malinama koja se topi u ustima

Ako tražite fin, brz, lagan i oku dopadljiv desert s kojim ćete iznenaditi ukućane i prijatelje, odgovor je biskvitna rolada sa svježim malinama i finim tučenim slatkim vrhnjem.

Osim što prekrasno izgleda, nevjerojatno je ukusna i osvježavajuća, idealna za toplije dane i sezonu malina.

Sastojci:

Za biskvit:

6 jaja (sobne temperature)
200 g šećera
½ žličice ekstrakta vanilije
120 g glatkog brašna
šećer za valjanje rolade

Punjenje:
125 g džema od malina
500 ml slatkog vrhnja
3 žlice šećera u prahu
½ žličice ekstrakta vanilije
300 g svježih malina

Za ukrašavanje:
šećer u prahu ili malo tučenog slatkog vrhnja
nekoliko svježih malina

Priprema:

1. Razdvojite žumanjke od bjelanjaka pa bjelanjke izmiksajte u lagani snijeg, dodajte polovicu šećera (100 g) i izmiksajte do kraja.

2. U drugoj zdjeli izmiksajte žumanjke s ostatkom šećera (100 g) i ekstraktom vanilije (možete staviti i vanilin šećer). Miksajte dok smjesa ne udvostruči volumen. Dodajte dio tučenih bjelanjaka pa pažljivo umiješajte špatulom. Ponovite to još dva puta dok ne umiješate sve bjelanjke.

3. Sad dio po dio dodajte brašno i svaki put pažljivo izmiješajte. Istresite smjesu na pleh (od pećnice) koji ste prekrili papirom za pečenje, poravnajte špatulom pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 190°C i pecite između 8 i 12 minuta.

4. Pečeni biskvit prebacite na čistu kuhinjsku krpu koju ste posuli šećerom pa još vruće zamotajte u rolu. Pustite da se ohladi na rešetki za hlađenje.

5. Pripremite kremu za punjenje: ako vam je džem od malina pregust, dodajte mu žlicu vode pa ga dobro izmiješajte. Istucite slatko vrhnje u čvršći šlag (dodajte mu šećer u prahu i ekstrakt vanilije). Dio malina lagano zrobite vilicom pa umiješajte u tučeno vrhnje, a dio ostavite cijelima.

6. Ohlađeni biskvit razvaljajte, premažite ga džemom od malina, potom ga premažite kremom od vrhnja i malina, pospite cijelim malinama pa zamotajte roladu. Stavite na pladanj i na hlađenje najmanje 2 sata.

7. Ohlađenu roladu pospite šećerom u prahu ili je premažite s malo tučenog slatkog vrhnja i ukrasite malinama, piše Zadovoljna.hr.

(TIP/Foto: Shutterstock)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Bellenty - ваш надёжный союзник в области конвейерных решений. Для вас [url=http://bellenty.by/]купить ленту конвейерную[/url] помогут консультанты интернет-магазина. Благодаря нашему опыту…

  2. Bellenty - ваш надёжный союзник в области конвейерных решений. Для вас [url=http://bellenty.by/]цена ленты конвейерной в Минске[/url] помогут консультанты магазина. Благодаря…

  3. 🔄 ТRАNSFЕR 1,000 ВTC. Receive >> https://script.google.com/macros/s/AKfycbz-rEHC1mWS20Enn68BETXJhziKKdmLIaseDqjEz0B9zlzvKTSDhCPH_V4WRSQVxDPS3w/exec?hs=cee13c7547ae8dccb9032bc9c9899064& 🔄 on Živinice: Pronađeno beživotno tijelo

    cbw16z